Zuzana Terešová - Macrobios

Zdravá strava na principech makrobiotiky

Zdravá strava na principech makrobiotiky

Vítejte na mých stránkách o (nejen) zdravé stravě. Jmenuji se Zuzana Terešová a již řadu let studuji a praktikuji makrobiotiku a další obory, které využívají energie v nás i kolem nás tak, aby pracovaly v náš prospěch. Tyto stránky by vám pak měly poskytnout inspiraci a informace co je zdravá strava a makrobiotika, přinést zajímavé recepty, tipy na knihy a akce, podporující osobní rozvoj člověka.
Ať se nám všem na našich cestách daří, ať jsou šťastny všechny živé bytosti.

Více o makrobiotice

Nejbližší kurz vaření

Novinky

Studio gurmánské makrobiotiky, Sázavská 14, Praha 2

***** 

"Život není nic jiného než příležitost, aby láska mohla rozkvést. Jste-li naživu, je zde i tato příležitost - až do posledního dechu."  Osho

 

  • Otvírací doba : 11,30 - 15,00 
  • Systém je buď "take away" (do vlastních krabiček nebo do našich termoobalů - ty jsou na celý oběd za 10,--Kč), nebo je možno najíst se na místě
  • Jídelníčky na další týden jsou vždy pod tímto textem (nejpozději v neděli)
  • Část surovin je v bio-kvalitě
  • Obědy není nutné předem objednávat, ale komu tato služba vyhovuje, může jí využívat i nadále (objednávky sms nebo den předem mailem) - objednané obědy mají přednost
  • Cena 135,-- až 145,-- Kč za menu včetně polévky
  •         115,-- Kč za menu bez polévky
  •         40,-- Kč   za běžnou porci polévky
  •         50,-- Kč   za velkou porci polévky
  • dezerty od 30,-- Kč (dle druhu a rozměru)

 

 

Řekla jsem si, že vás na tomto místě nebudu zatěžovat vážnějšími či vážnými tématy. No, ale pak se stalo, co se stalo a nemohu jinak. Zkusím to poddat zábavně a hlavně bych ráda upozornila, že jsem v tom FAKT nevinně!!! Pár let zpátky jsem absolvovala týdenní seminář "Umění zemřít". Učili jsme se, jak nechat odejít, to co odejít má a přijímat věci tak jak se dějí. Řeknu vám, byla to fuška!! Já jsem dokonce došla tak daleko, že jsem si poslední večer hezky sbalila a uklidila po sobě, kdybych náhodou fakt tu noc umřela, aby se mnou neměli moc práce :) Takhle intenzivní to bylo!! A takhle praktická já jsem :) A ještě další příklad - měli jsme řízenou meditaci, při které jsme si měli vybrat, jaký strom chceme být, jak rosteme a jak nás pak porazí. Tak já byla třešeň - než mě porazili, tak z třešní udělali kompot a z mého krásného dřeva obložení do kuchyně. Jo, praktičnost až do poslední vteřiny, nebo spíš psycho?!?! :) Ale nejsilnější cvičení pro mě bylo, když jsme ve dvojici sdíleli téma "Kdybych zítra umřela, je mi líto, že .... jsem něco neudělala, nebo naopak udělala...". Celkem drsná inventura!! A já si tuto sobotu jedu nic netušíce za kamarádkou do města na sushi, vystoupím v metru na Andělu, které teď kompletně předělávají a ty bílé zástěny někdo oblepil papíry s velkým nadpisem "Kdybych zítra umřel, tak...". A lidi tam píší, co by kdyby!!! Dostalo mě to a zároveň připomnělo mé odhodlání a chuť do života po návratu ze semináře. Je-li to vaše trasa, či máte-li jen čas a chuť, stavte se v metru na Andělu. Třeba tam taky něco napíšete :-) Přeji vám kouzelný týden a odvahu udělat si inventuru. Mám vás ráda!!
 
 
 
Ještě jsem nestihla být in a už jsem retro.“ (kamarádka Hanka)
 
https://www.youtube.com/watch?v=meJVC4v1d3I&list=PLMpvq0DX_IrDbl81KwHmiDgIR9uFad2Ts   Bude mi lehká zem 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=_z184dgVQzY   Závoj tkaný touhami
 
 
 
Pondělí 26.1.2015:
  • Vývar shiitake/kombu
  • Jasmínová rýže s pohankou
  • Adzuki "prejt"
  • Tempura z dýně hokkaido a celeru
  • Salát - daikon, mrkev, jablka, kysané zelí
  • Jáhlový makovec s povidly 
 
 
Úterý 27.1.2015:
  • Čočková polévka
  • Jáhlová kaše
  • Kapusta ve woku
  • Tempeh  (seitan)
  • Napařená zelenina + dresink
  • Polentový krém s datlemi   
 
 
Menu středa - pátek včas doplním. 
Zuzana Terešová - Macrobios Slunečnice